Druhé víťazstvo nás odlepilo z dna tabuľky

Foto Gernát

 

V sobotu večer sme v domácej KNOTT Arene privítali druhé mužstvo majstrovského Tatrana Prešov. Vedeli sme, že mladé mužstvo Prešova už potrápilo všetkých extraligistov. Nečakali sme preto ľahký zápas. Napriek tomu sme vedeli, že na domácej palubovke budeme bojovať. Sebavedomie nám zvýšil pohľad na súpisku hostí, ktorí prišli bez viacerých mladých opôr len s dvanástimi hráčmi.

Úvod zápasu sa nám podľa predstáv nevydaril. Náš prvý gól vsietil Berner až v 7. minúte, keď znižoval na 1:3. Hru a skóre sme ale vyrovnali. V 14. minúte sme sa gólom Chalabalu dokonca dostali prvý krát v zápase do vedenia (5:4). Skóre sa menilo na oboch stranách približne rovnako, až keď sa hostia v 28. minúte dostali do 3-gólového vedenia 11:14. Do konca polčasu sme však Chalabalom a Potiskom dokázali znížiť na polčasových 13:14.

Úvod do druhého polčasu nám vyšiel podľa predstáv. Troma gólmi sme sa dostali do 2-gólového vedenia 16:14 (33.). Zabrzdilo nás až vylúčenie Fázika. Hra sa opäť vyrovnala a do 44. minúty sa skóre pohybovalo 1-2 gólovým rozdielom v náš prospech (21:19). Vtedy však udreli po dvoch góloch ChalabalaArokszallasi a v 47. minúte sme sa dostali so sľubného náskoku 25:19. Opäť nás zastavilo vylúčenie a hostia tiež 4-gólovou šnúrou opať vniesli nervozitu do stretnutia (52., 25:23). Záver stretnutia sme ale zvládli lepšie. Po góloch PotiskaArokszallasiho, na 4-gólové vedenie 28:24 v 57. minúte, už nikto zo zverencov trénera Ochabu nechcel toto víťazstvo pustiť z rúk. Hosťom sa dvoma gólmi podarilo znížiť len na konečných 28:26.

Na palubovke, po tomto poslednom tohtoročnom domácom zápase, mohla vypuknúť dvojnásobná radosť, keďže sme vedeli, že sme sa vďaka lepšiemu skóre odlepili z dna extraligovej tabuľky pred Malacky.

HO Slovan Modra – Tatran Prešov II.  28:26 (13:14)

Zostava a góly Modry:
Kováč, Čikarev, Ochaba – Kotásek 1, Lackovič 1, Bolješik 1, Berner 4, Potisk 9/2, Jurikovič, Porkert, Bulla, Šimášek 3, Klačanský, Fázik 1, Arokszallasi 3, Chalabala 5

Najlepší strelci hostí: Kolesár 9/1, Majirský, Radčenko a Rešovský po 4

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.