Memoriál Stanislava Škarčáka 2019

Tak ako každý rok, tak aj tento sa v Knott aréne uskutočnil tradičný turnaj mladších a starších žiakov MEMORIÁL STANISLAVA ŠKARČÁKA. Turnaja sa zúčastnili hráči družstiev MHC Štart Nové Zámky, ŠKP Bratislava, Tatran Stupava, Sporta Hlohovec, FKKÁ Györ a našich modranských hádzanárov.

Aj tento rok sa jednalo o dvojdňový turnaj, v ktorom sa odohralo celkovo 18 zápasov za účasti viac ako 100 mladých nádejných hádzanárov. Starší žiaci hrali formou každý s každým a o celkovom umiestnení rozhodol počet dosiahnutých bodov. Mladších žiakov bolo o jedno družstvo menej, preto hrali základnú skupinu každý s každým a nakoniec o celkové poradie zápas o 3. miesto a finále.

Turnaj sa začal zápasmi domácich celkov, kde mladší žiaci dokázali uhrať remízu so Sportou Hlohovec v pomere 16:16 (6:6) a starší podľahli Bratislavčanom 17:23 (9:12). Memoriál pokračoval ďalej vo vysokom tempe a diváci sa mohli pozerať na veľmi dobré a vyrovnané zápasy. Na záver prvého hracieho dňa bola vyhlásená strelecká súťaž. Z každého družstva tréneri vybrali dvoch účastníkov, ktorý mohli bojovať o titul hráča s najtvrdšou strelou. Pri mladších žiakoch na treťom mieste skončil Kočiš z Nových Zámkov na druhom sa umiestnil hráč Hlohovca Číč a titul hráča v najtvrdšou strelou získal Samuel Idešic z Modry, keď loptu na bránu poslal rýchlosťou 91 km/h. V kategórii starší žiaci sa na treťom mieste umiestnil Szalay z Györu , Debnár z Bratislavy na druhom mieste a ako jediný zo súťažiacich nad 100km/h hodil svoju loptu do bránky Marko Jurkovič z Modry, presne 101 km/h.

V druhý hrací deň čakali starších žiakov zápasy v skupine a mladších boj o medaile. O tretie miesto mladších žiakov hrali družstvá MHC Štart Nové Zámky a Sporta Hlohovec, v ktorom úspešnejší boli chlapci z Hlohovca. Vo finále to bol zápas medzi FKKÁ Györ a našimi nádejami z Modry. Bol to zápas dvoch rôznych polčasov keď v prvom chlapci prehrávali už o osem gólov. V tom druhom za podpory publika sa ale „malý “ Modrania vyburcovali k poriadnemu výkonu. Podarilo sa im dotiahnuť na súpera a poriadne zdramatizovať toto finále. Nakoniec však družstvo z Maďarska ustrážilo svoje vedenie a stalo sa tak víťazom. Aj u starších žiakov dominovali chlapci z Maďarska, keď stratili bod iba proti ŠKP Bratislava po remíze 25:25.

O druhom a treťom mieste pri rovnosti bodov rozhodovalo skóre zo vzájomného zápasu medzi ŠKP a Štartom v prospech Novým Zámkom (15:20).

Slová trénerov:

Berner Dávid
„S turnajom som veľmi spokojný. Chlapcom, až na maličkosti nie je čo vyčítať. Ku každému zápasu pristupovali zodpovedne a s cieľom odhodlane bojovať až do konca. Každý zápas bol do posledných minút vyrovnaný, čo je veľmi dobré z hľadiska hádzanárskeho vývoja chalanov. Veľmi ma potešila zainteresovanosť všetkých chlapcov k tomuto športu. Ak budeme ďalej takto pracovať a chlapci budú naďalej pristupovať k svojim povinnostiam tak ako doteraz, môžeme sa tešiť na ďalšiu vlnu šikovných športovcov. Týmto by som ich chcel pochváliť za vzornú reprezentáciu mesta, klubu a v neposlednom rade ich samých. “

Vlado Lackovič
„Memoriál Stanislava Škarčáka bol pre mladších žiakov veľmi prínosný. Hoci chlapci cez vianočné prázdniny netrénovali, dokázali sa počas prvého tréningového týždňa dostať do slušnej formy. Škoda zranení a ochorení, ktoré nám nedovolili sa turnaju zúčastniť v plnej sile. Ale aj napriek tomu sa chalani dokázali zomknúť a bojovať ako jedno družstvo. Táto vlastnosť chlapcov zdobí už od čias prípravky a postupne sa k tomu pridáva zlepšovanie hádzanárskych schopností. Aj vďaka tomu sme dokázali držať krok so všetkými družstvami, ktoré sa na turnaji zúčastnili. Vyzdvihnúť by som chcel najmä finálový zápas proti súperovi s FKKA Györ, kde Modranských mladších žiakov nezlomilo ani osem gólové vedenie súpera. Vlastnou húževnatosťou a bojovnosťou dokázali stiahnuť manko iba na rozdiel jedného gólu. Na viac im žiaľ sily nestačili, ale tento zápas spĺňal tie najprísnejšie hádzanárske kritériá. Som na chlapcov veľmi hrdý a teším sa na ďalšiu polovicu sezóny.“

Chceme vysloviť veľkú vďaku účastníkom turnaja, sponzorom, mestu Modra, všetkým rodičom, Stankovým príbuzným a spoluhráčom aj tiež všetkým dobrovoľníkom ktorý sa podieľali na organizácií Memoriálu Stanislava Škarčáka. ĎAKUJEME

Celkové poradie:

U12 Mladší žiaci
1. FKKÁ Györ
2. SLOVAN Modra
3. SPORTA Hlohovec
4. MHC ŠTART Nové Zámky

U14 Starší žiaci
1. ETO-SZESE Györ
2. MHC ŠTART Nové Zámky
3. ŠKP Bratislava
4. TATRAN Stupava
5. SLOVAN Modra

Individuálne ocenenia:

U12 Mladší žiaci
Najlepší hráč : Aleš Číč Sporta Hlohovec
Najlepší brankár: Igor Páleš Slovan Modra
Najlepší strelec: Krištof Číc Sporta Hlohovec

U14 Starší žiaci
Najlepší hráč : Marko Jurkovič SLOVAN Modra
Najlepší brankár: Kristián Lipták MHC ŠTART Nové Zámky
Najlepší strelec: Dominik Janoška ŠKP Bratislava

Výsledky streleckej súťaže:

U12 Mladší žiaci
1. Samuel Idešic Slovan Modra 91km/h
2. Krištof Číč Sporta Hlohovec 81km/h
3. Laci Kočiš MHC Štart Nové Zámky 79 km/h

U14 Starší žiaci
1. Marko Jurkovič Slovan Modra 101km/h
2. Šimon Debnár ŠKP Bratislava 98km/h
3. Balázs Szalay ETO-SZESE 97km/h

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.