Ohlasy po zápase mužov s Crows Košice

V 3. kole Niké Handball Extraligy sa naši muži prvýkrát predstavili na domácej palubovke. V KNOTT Aréne na nich čakal bronzový tím uplynulej sezóny Košice Crows. Napriek tomu, že pred touto sezónou prišli o svoje opory Hruščáka a Shejbala, podarilo sa im poskladať kvalitné družstvo, čo potvrdili v predchádzajúcom kole, keď vysoko porazili Šaľu. Diváci tak mohli očakávať zaujímavý a dramatický duel. Naši chalani vyrukovali na súpera s tvrdou obranou, z ktorej vyrážali do rýchlych protiútokov a hneď od začiatku sa dostali do tesného vedenia, ktoré si udržiavali prakticky počas celého prvého polčasu. Druhý polčas sa niesol v podobnom duchu a peknými akciami sme si vybudovali miestami aj 5 gólový náskok. Ten sme mohli aj zvýšiť, avšak niektorými nepresnosťami a uponáhľanou streľbou sme dovolili súperovi držať sa na dostrel. Zápas sme však po kolektívnom výkone doviedli do víťazného konca v pomere 28:24 a pred slušnou diváckou kulisou vybojovali prvé body v domácom prostredí.
Aktéri stretnutia ho zhodnotili takto:

Tomáš Jakubík:

“ Základom úspechu bola dobrá obrana, ktorá dovolila súperovi streliť len 24 gólov. Výborne ju dirigoval Moravčík a za ňou podal skvelý výkon Adam Ochaba. V útočnej fáze by som vyzdvihol hru našich krídel a aj spojky mali niekoľko dobrých momentov. Do budúcna musíme zlepšiť spoluprácu s pivotom.”

Tréner Miroslav Ochaba :
“Dnes sme si bojovnosťou body vydreli, výkon však nebol optimálny. Obrana a brankár dnes zabrali, ale útok, hlavne prechodová fáza nebola dobrá, inak pre divákov dramatický zápas od začiatku až do konca. Chalanom chcem poďakovať za príkladnú bojovnosť, naďalej však treba pracovať, je stále čo zlepšovať.”

Tomáš Tschur :
“Na prvý domáci zapas sme sa poctivo pripravovali pocas celeho tyzdna, co sa nam, ako ukázal priebeh zapasu, vyplatilo.
Super nas nicim neprekvapil, mozno iba svojou huzevnatostou a odhodlanim bojovat o vysledok celych 60 min.
V zapase sme sa prezentovali kolektívnym vykonom, z coho sa velmi tesim.”

Matúš Jurikovic:
“ Do zápasu sme nastupovali s cieľom vyhrať aj keď sme vedeli, že proti Crows to nebude ľahké. Od začiatku sme vychádzali z dobrej obrany, po ktorej sme dokázali viackrát skórovať z rýchlych protiútokou. To nás už na začiatku dostalo do tesného vedenia, ktoré sme držali počas celého zápasu aj napriek viacerým chybám/ nepresnostiam v prvom polčase. Z môjho pohľadu sme ako tím odohrali dobrý zápas s víťazným koncom a som rád, že sa nám podarilo získať ďalšie body do tabuľky.”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.