Záverečný „špurt“ nepomohol, ideme do baráže

Po základnej časti sa Slovnaft Handball Extraliga rozdelila na dve časti. Prvých 6 mužstiev bojovalo o štyri miestenky do Play-off a zvyšné 4 tímy o vyhnutie sa baráži o zotrvanie v extralige, ktorá čakala na posledné dve mužstvá. Keďže sa našim mužom podarilo počas základnej časti zíkať len 4 body, do skupiny o udržanie sa sme vstupovali z posledného miesta.

Napriek zlej východiskovej situácii, keď sme na ôsme Nové Zámky strácali 7 bodov, stále sme pri troche štastia mali reálnu možnosť sa baráži vyhnúť.

Túto časť sezóny sme zvládli bravúrne, keď sme z 12 možných bodov získali 11. Bod sme stratili len v domácej remíze proti Malackám. Ostatných päť zápasov sme vyhrali. Ešte v predposledom kole naša šanca stále žila, keď sme dúfali vo víťazstvo Tatrana Prešov II. v Nových Zámkoch. V takomto prípade by bol náš domáci zápas posledného kola proti Novým Zámkom rozhodujúci a mali sme v prípade víťazstva šancu predbehnúť Zámky v tabuľke. Mladíci Prešova ale zápas v Zámkoch prehrali a Nové Zámky sa pred posledným kolom dostali na 4-bodový nedostihnuteľný rozdiel pred Modru a odsunuli nás do baráže o extraligu.

Vďaka umiestneniu na predposlednej priečke pred Malackami sa v baráži stretneme s prvoligistom, ktorý v prebiehajúcej nadstavbovej časti skončí na druhom mieste. Nadstavbovú časť 1. ligy zatiaľ vedú bez straty bodu Piešťany. O druhú priečku bude ešte bitka, keďže ďaľšie štyri mužstvá (Martin, Košice, Stupava a Pezinok) stoja pri sebe v tabuľke v tesných bodových rozostupoch. Najbližšie k druhému miestu má zatiaľ Martin, ale v zostávajúcich štyroch kolách sa všetko môže zmeniť.

Kto bude našim barážovým súperom sa dozvieme najneskôr 12. mája, kedy sa hrá posledné kolo prvoligovej nadstavby. Budeme vás o všetkom informovať.

 

Tabuľka skupiny o 7.-10. miesto

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.