Majstrovstvá Bratislavského kraja v hádzanej žiakov ZŠ

Po minuloročnom bronzovom úspechu na majstrovstvách SR základných škôl mali hádzanári Slovana Modra, ktorí navštevujú ZŠ Ľudovíta Štúra v Modre, opäť tie najvyššie ambície. Tie začali napĺňať hladkým postupom z okresného kola do krajského kola. Ako už býva zvykom, to sa konalo opäť v Malackách. V utorok 15.5.2018 sa v metropole Záhoria stretlo päť najlepších škôl, aby si vzájomne zmerali sily a rozhodli o jedinom postupujúcom na tohtoročné majstrovstvá Slovenska Základných škôl. Naši hráči  začali turnaj výborne. Po troch hladkých výhrach nad Bratislavskými školami nás čakal najťažší oriešok v podobe žiakov zo Stupavy. Náhoda rozhodla, že v žrebovaní poradia zápasov sa rozhodujúci zápas odohral ako posledný. Veľkolepé finále krajského kola. Naši žiaci začali zápas lepšie. Viedli 2:0. Potom však opraty zápasu chytili do rúk chlapci zo Stupavskej základnej školy. Päť minút pred koncom viedli o dva góly. Modrania sa ale nikdy nevzdávajú a aj keď bolo naše družstvo oslabené zraneniami, dokázalo dvoma gólmi v rade súboj vyrovnať. V záverečnej minúte zápasu sme mali loptu v držaní a mohli sme o všetkom rozhodnúť. Ako to však býva šťastie je vrtkavé. Našim chlapcom  sa nepodarili vsietiť víťazný gól a zápas skončil nerozhodne 7:7. Tento výsledok ale nahral do karát hádzanárom zo Stupavy. Vďaka lepšiemu skóre postúpili na spomínané MSR ZŠ na úkor Modranských hádzanárov. Naši žiaci dostali cennú lekciu do svojej ďalšej športovej kariéry. Treba však zdôrazniť, že aj keď sa od chlapcov šťastena odvrátila, bojovali ďalej a ich hádzanárskeho ducha to určite nezlomilo. Chlapcom ďakujeme a gratulujeme k striebornej medaile v Bratislavskom kraji.

Členovia strieborného družstva: Filip Jurkovič, Marko Jurkovič, Dávid Galgóci, Matúš Hrubša, Dominik Rechtorík, Dávid Mišových, Adam Granec, Filip Tománek, Daniel Klúčik, Samuel Čík, Filip Čík.

Vladimír Lackovič

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.