Víťazstvo na jedenásty pokus

 

V nezvyčajný hrací deň (v utorok) a tiež nezvyčajne – pred kamerami televízie 213 sme nastúpili proti Štartu Nové Zámky. Doslova s nožom na krku, keďže sme dovtedy okupovali posledné miesto v extraligovej tabuľke. A k tomu bez bodu.

Nové Zámky mohol byť súper, proti ktorému sa naša nešťastná séria mohla zlomiť. A aj bol…

Začali sme odhodlane, v ôsmej minúte zvyšoval Fázik na 5:1 pre domácich. Prišlo naše poľavenie a hostia vyrovnali v 14. minúte na 6:6. Hra sa vyrovnala a rozdiel v skóre sa nenatiahol na viac ako jeden gól. V 21. minúte sa hostia dostali do dvojgólového vedenia (9:11) hosťujúcim Verébom. Záver polčasu však patril Modre. Aj vďaka dobre pracujúcej obrane a zákrokom brankára Čikareva sme nasledujúci úsek vyhrali 6:1. Po dvoch góloch Nádaského, jednom Lackoviča a trom mladého Chalabalu, vekom ešte dorastenca, upravovala na polčasových 15:12 nová zahraničná akvizícia hostí Tymoshchuk.

Druhý polčas pokračoval v rovnakom tempe. Góly padali na oboch stranách, keď 45. minúte, svojim už piatym gólom, zvyšoval Arokszallasi na 22:19. Potom sme však doplatili na vylúčenie Púpavu a nasledujúci 5-minútový úsek sme prehrali 1:5. Hostia sa prvý (a našťastie aj posledný) krát dostali do vedenia 23:24. Vyzeralo to na drámu na konci zápasu, ale v 56. minúte bol vylúčený hráč hostí Parshutin za faul na bojujúceho Chalabalu a nasledujúci úsek sme dokázali ideálne využiť, keď v 58. minúte Šimášek zvyšoval na 26:24. Víťazstvo sme si ustrážili, pridali ďalšie dva góly (hostia jeden) a mohli sme sa radovať z prvých bodov a prvého viťazstva v sezóne (28:25).

HO Slovan Modra – HC Štart Nové Zámky  28:25 (15:12)

Zostava a góly:
Kováč, Čikarev, Ochaba – Chalabala 3, Lackovič 2, Púpava, Bolješik, Berner 2, Jurikovič, Jakubík, Ofčarovič 6/2, Šimášek 3/1, Fázik 1, Vengh, Arokszallasi 6/2, Nádaský 5

Najlepší strelci hostí: Straňovský 6/2, Tymoshchuk 5, Veréb 4

Už počas tohto týždňa (v piatok) cestujeme do Topoľčian, kde sa predstavíme na palubovke ašpiranta na extraligovú medailu. Dúfame, že s bojovnosťou budeme pokračovať aj v Topoľčanoch.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.