Na úvod prehra v Košiciach

Zdroj: TASR

Tento víkend odštartovala nová sezóna Slovnaft extraligy. Modrania ju zahájili na palubovke nováčika z Košíc, ktorý bol papierovým favoritom. Do Crows, ako si Košičania hovoria, sa pred sezónou vrátili viacerí reprezentanti.
Modrania začali veľmi dobre, keď do 13. minúty vyhrávali. Postupne sa hra vyrovnala, až keď sa v 18. minúte stalo niečo nevídané. Na striedačke sediacemu Árokszállasimu spadol na hlavu reproduktor! Adama následne ošetrili a bol odvezený do miestnej nemocnici s tržnou ranou na hlave a otrasom mozgu. Keď sa hra opäť rozbehla, vinári už nedokázali držať krok s domácimi a rýchlo začali prehrávať 12:6, čo je aj polčasový výsledok, na záver ktorého dostal Matúš Moravčík priamu červenú kartu po obrannom zákroku na Hruščáka.
Po zmene strán sa obraz hry nezmenil a Modra prehrala zápas v pomere 26:16.

Tréner Ochaba:

„Zápas sa pre nás začal dobre, išli sme do vedenia, v bráne výborne chytal Čikarev. Do pätnástej minúty to bol vyrovnaný zápas, potom sme zahodili dve čisté šance aj sedmičku a domáci odskočili na 7:4.
Do Košíc sme prišli bez šiestich hráčov, ktorí sú zranení. Navyše, ďalšiemu nešťastne spadne na hlavu reproduktor. Neviem, čo mám k tomu povedať. V živote som nič podobné nezažil. Malo by to byť na videu a určite to budeme riešiť. Bola to veľká smola. Navyše, v závere prvého polčasu dostal náš hráč červenú kartu a na začiatku druhého polčasu sa zranil Nádaský a bolo po zápase.”

Juraj Čikarev, Zdroj: TASR

Vladimír Lackovič:
“Na začiatku zápasu nás výborne podržal brankár, vďaka čomu sme dokázali držať krok s domácimi. V posledných desiatich minútach prvého polčasu sa však naplno prejavil strelecký potenciál Košických spojok. Polčas sme prehrali o šesť gólov. Na začiatku druhého polčasu súper dokázal využiť presilovku a zvýšil svoj náskok na osem gólov. Kvôli našej slabej efektivite streľby a nedôraze v obrane sme prvý zápas sezóny už nedokázali zdramatizovať. Košičanom gratulujem.”

Zdroj: TASR

Juraj Čikarev :
“Vstup do zápasu sme mali dobrý aj keď sme vedeli, že Košičania majú vo svojom tíme zvučné mená. Určite nás rozhodila situácia ktorá sa stala v prvom polčase ako spoluhráčovi padol reproduktor na hlavu a následne Matúš dostal červenú kartu po zákroku na Paťa Hruščáka. Prvý polčas sme prehrali 12:6 a celkový výsledok bol 26:16. Na to, že to bol náš prvý zápas a neboli sme kompletne zohratý si myslím, že máme ešte pred sebou veľa práce a tešíme sa na ďalšie zápasy.”

Košice Crows – HáO TJ Slovan Modra 26:16 (12:6)
Najviac gólov: Ľoch 8, Hruščák 6/1, Pecha 4 – Lackovič 5/3, Lacena, Jurikovič, Majerník, Eštok po 2. Rozhodovali: Cibere, Richvalský, vylúčení: 5:3, ČK: Moravčík (Modra), 7 m hody: 1/1 – 6/4, 272 divákov

 
Šaľa – Hlohovec 23:23

Bratislava – Nové Zámky 20:21

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.