Jeden gól od bodu

Veľa sa počas reprezentačnej prestávky okolo družstva mužov zmenilo. Mužstvo prevzal, po sérii nepresvedčivých výkonov, Miroslav Ochaba, na extraligovú palubovku sa vrátili Matej Fázik (návrat zo zahraničia), Dávid Berner (návrat po zranení a hosťovaní) a k mužstvu pribudol maďarský legionár, pravé krídlo, Adam Arokszallasi. Navyše, po avíze v článku tu, chlapci začali pracovať na zmene herného systému a hľadaní víťaznej tváre mužstva. Zlom mal prísť už v piatkovom domácom zápase proti ŠKP Bratislava.

Zápas sme začali koncentrovane, v tretej minúte sme viedli 2:0 a o šesť minút neskôr ešte 5:3. Potom modrania zjavne poľavili, čo prinieslo obrat na 5:7 a neskôr dokonca na hrozivo vyzerajúcich 6:12 (22. minúta). Tréner Ochaba počas tejto série hostí musel svojich zverencov ukľudniť prvým time-outom a zároveň sme prišli o Jakubíka, ktorý sa po snahe zabrániť rýchlemu protiútoku hostí zrazil s hostujúcim hráčom a jeho zákrok bol posúdený ako hrubý faul na červenú kartu. Do konca prvého polčasu sa nám ešte podarilo náskok hostí stiahnuť o dva góly a do šatní sa odchádzalo za stavu 12:16 pre hostí.

Do druhého dejstva nastúpili chlapci správne motivovaní a úsek prvých dvoch minút sme, po góloch Nádaského, Hudáka a Jurikoviča, vyhrali 3:1 (33. 15:17). Hra sa vyrovnala a hostia sa držali v 2-3 gólovom vedení. V 39. minúte sa po menšej potýčke nášho Bernera a hosťujúceho Siváka trestalo 2-minútovým vylúčením na oboch stranách a hostia zvýšili opäť na 4-gólový rozdiel (18:22).

Naši sa ale nenechali zlomiť a nasledúci 10-minútový úsek vyhrali 5:1, keď sme po troch góloch Šimáška a jednom Potiska a Fázika vyrovnali na 23:23.

Naši sa v poslednej 10-minútovke pokúšali dostať do vedenia. Napriek viacerým pokusom žiaľ neúspešne. Za stavu 27:27 (57.) sa na palubovke iskrilo, keď za faul bol na 2 minúty vylúčený náš Ofčarovič a hosťujúci Tomášek bol po napadnutí protihráča diskvalifikovaný. Z nariadeného 7 metrového hodu dostal hostí do vedenia Prokop a ten istý hráč minútu pred koncom zvyšoval na 27:29. Našim sa Bernerom podarilo ešte počas poslednej minúty znížiť, ale po opätovnom získaní lopty, kedy bol náš Vengh v útoku faulovaný, Berner z nariadeného voľného hodu po uplynutí hracieho času blok hostí už neprestrelil. Konečný stav 28:29.

Prehra o gól samozrejme mrzí. Na druhú stranu sme v piatok videli kvalitnejší výkon našich, v porovnaní s predošlými výkonmi v sezóne. Veríme, že smer, ktorý naše mužstvo po reprezentačnej prestávke nabralo, je ten, ktorý nás privedie k prvým bodom v sezóne. O tieto sa pokúsia už o týždeň na polubovke Hlohovca.

 

HO Slovan Modra – ŠKP Bratislava  28:29 (12:16)

Zostava a stralci Modry:
Kováč, Čikarev – Lackovič, Nagy, Púpava 2, Berner 4/1, Potisk 9/1, Jurikovič 1, Jakubík, Ofčarovič, Šimášek 3, Hudák 1, Fázik 5, Vengh 1, Arokszallasi, Nádaský 2

Najlepší strelci hostí: Prokop 7/3, Mráz 5, Sivák 4/1

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.