Hráči reagujú na aktuálnu situáciu.

Rok 2020. Začiatok nového desaťročia, čakajú nás nové výzvy. Hoci vo svete zúril nebezpečný vírus, nikto si nevedel predstaviť, ako veľmi nás to zasiahne. V marci sa však objavil prvý nakazený Slovák a takmer okamžite nastali karanténne opatrenia. Medzi prvými prišiel zákaz kultúrnych a športových podujatí. To znamenalo okamžité zatvorenie našej športovej haly. Dúfali sme, že to nebude nadlho, ale mýlili sme sa. Po troch týždňoch prišlo zo SZH oznámenie o ukončení všetkých súťaží v ročníku 2019/2020. Nikdy sme nič také nezažili a ešte sa s tým každý musíme vyrovnať sám.

Michal Bolješik:

“Koronavírus: Je to veľmi nepríjemná situácia. Dúfam, že nakazených a mŕtvych bude ubúdať a vyliečených pribúdať. Snáď sa nie len na Slovensku ale aj vo svete vráti život čoskoro do normálnych koľají.
Hádzaná a zrušenie sezóny: Momentálne ide o zdravie nás všetkých, takže hádzaná, liga a všetko s tým súvisiace musí isť, podla mňa, bokom. V celej situácii každopádne vidím analógiu so športom. Krízový štáb a Svetová zdravotnícka organizácia aktuálne vydávajú pokyny a sú tak našimi trénermi. My, ktorých sa tieto pokyny tykajú, vieme (minimálne športovci by mali vedieť), že bez prísneho dodržiavania trénerských pokynov sa vo vrcholovom sporte uspieť nedá. Verím teda, že budeme vsetci disciplinovaní a trpezliví (bez ohľadu na to, čo si myslime o aktuálnych trénerských pokynoch) a tento pomyselný zápas vďaka tomu čo najskôr vyhráme.”

Juraj Čikarev :

“Momentálna situácia, ktorá je vo svete, je ťažká a kritická. Ľudia musia byť disciplinovaní a chrániť seba a ostatných. To, že sa ukončila extraliga neberiem vôbec zle. Keď sa pozrieme do zahraničia, všade sa prerušili a ukončili všetky súťaže. Uvidíme, ako bude pokračovať tato situácia. Dúfam, že ďalší súťažný ročník extraligy začne v termínoch ako sme zvyknutí. Teraz je čas na individuálnu a mentálnu prípravu jednotlivcov.”

Matúš Jurikovič :

“Určite ma mrzí, že sa sezóna takto predčasne skončila. Rád by som si ešte tento rok zahral a myslím, že nie len ja. Na druhej strane SZH asi nemali inú možnosť, keďže situácia okolo COVID-19 nie je moc dobrá. Školy, haly a celkovo športoviská sú zatvorené. Tiež si myslím, že týmto sme dostali šancu do budúcej sezóny v príprave zamakať a predviesť lepšie výsledky ako v tejto nie moc vydarenej sezóne.”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.