Modrania v reprezentáciiˇ

Koncom roka sa reprezentácia mužov zúčastnila Karpatského pohára v Rumunsku. Za účasti družstiev Rumunska, Egypta a Alžírska naši chlapci obsadili skvelé druhé miesto. V kádri nás zastupovali aj dvaja modrania Martin Potisk a Matúš Modravčík. Slováci sa stretli o účasť vo finále s domácim Rumunskom, ktoré zdolali v napínavom zápase 30:31 a postúpili tak do finále turnaja. V tomto zápase sa Matúš presadil 4-krát a Martin so svojimi 8 presnými zásahmi bol aj najlepším strelcom duelu.

Martin Potisk (spojka a najlepší strelec SR): „Do zápasu sme nevstúpili najlepšie, ale držali sme sa toho, čo sme si povedali pred zápasom, že chceme bojovať. Zachovali sme si chladnú hlavu a vývoj skóre sme otočili. Ďalej sa hralo gól na gól. V polčase sme zaostávali o jeden presný zásah. V šatni sme si povedali, že chceme pokračovať v našom výkone a musíme si dávať viac pozor na priestory medzi jedna – dva. Zároveň sme sa chceli vyvarovať zbytočným chybám v presilovkách, v ktorých sme stratili pár lôpt. Myslím si, že sa nám to podarilo. Túžili sme získať rešpekt súpera bez ohľadu na výsledok, čo nám dnes aj vyšlo.“

Vo finále sa stretli s účastníkom MS Egyptom. Celý prvý polčas sa naši reprezentanti držali gól na gól a do šatní išli s tesným mankom 17:16. Egypťania však spresnili hru a podarilo sa im zvýšiť náskok až na 6 gólov, to sa nakoniec ukázalo ako rozhodujúce. Slováci nakoniec prehrali 29:33 a umiestnili sa na krásnom druhom mieste.

Vyspovedali sme našich odchovancov hneď po turnaji:

Martin Potisk :
Uz pred turnajom sme si hovorili, že si chceme získať rešpekt všetkých súperov. Chceli sme sa sústrediť na našu hru a bojovať. Chceli sme zlepšovať náš systém hry, ktorý chce tréner do nás dostať. Vychádzalo nám to aj keď sa robili chyby, bez ktorých to často nejde. Dôležité bolo sa držať stále našej hry a koncentrovať sa na pokyny a bojovať do konca. Myslím si že Rumuni nás trosku podcenili a potom sa už do toho nevedeli dostať. Nakoniec aj trosku so šťastím ale aj našou bojovnosťou sme zápas vyhrali, čo potvrdil aj ich tréner, že oni prišli zápas odohrať a my ho vyhrať. Do zápasu s Egyptom sme išli s rovnakými cieľmi a myslím že prehra o 4 góly je solídny výsledok keďže je to účastník posledných MS. Hodnotím cely turnaj pozitívne.

Matúš Moravčík :
“Boli sme outsideri v oboch zápasoch, proti Rumunom sme nastupili s tym, že chceme bojovať až do konca a ziskat si rešpekt, čo sa nám podarilo a zápas sme vyhrali. Ďalší deň sme nastupili proti Egyptu, ktorý hrá svetovú hádzanú. Zápas mal dobré tempo, hrali sme väčšinu zápasu vyrovnane, no koniec zápasu nám nevyšiel.”

O to viac nás teší výsledok, že Martin bol vyhlásený za najlepšieho strelca celého turnaja, keď v dvoch zápasoch dal 14 gólov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.